Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γαλησσάς

 

 Γαλησσάς βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού και έχει απόσταση μόλις 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ερμούπολης. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι με πέτρινη προβλήτα και φοίνικες.

 Από την δεκαετία του ’80 που ξεκίνησε η τουριστική άνθιση του νησιού, ο Γαλησσάς είχε πάντα τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών.
Η πρόσβαση στο χωριό είναι πολύ εύκολη καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ από και προς την περιοχή. Ακόμα θα βρείτε εταιρίες για να ενοικιάσετε αυτοκίνητα, ποδήλατα και μηχανάκια. Τέλος η πρόσβαση με το δικό σας μεταφορικό μέσο είναι εύκολη αφού οι δρόμοι είναι ασφαλτωμένοι, ενώ υπάρχουν θέσεις για παρκάρισμα.
Η κεντρική του παραλία είναι ίσως η μεγαλύτερη του νησιού με άμμο και δροσιά από τα αλμυρίκια. Ιδανική για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για τα μικρά παιδιά (μεγάλη διαδρομή σε ρηχά καταγάλανα νερά). Υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες που μπορείτε να νοικιάσετε αλλά και ποικιλία θαλάσσιων σπορ όπως κανό, θαλάσσιο ποδήλατο και beach soccer σε οργανωμένο γήπεδο. Περπατώντας από την παραλία προς το κέντρο του χωριού θα συναντήσετε αρκετές ταβέρνες, καφετέριες και άλλα καταστήματα με τουριστικά είδη.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου